Min nyfunna löparkompis Yvonne ser lite misstänksam ut när jag föreslår att vi ska träffas 5:30 i morgon bitti på gatan utanför henne. Hon ser ut att jobba med att hitta skäl som gör att hon kan dra lite på det. Samtidigt ser hon nog nyttan i, att i morgon efter jobbet kunna åka hem och ha dagens träningspass genomfört, så att hon enbart kan ägna sig åt förberedelser inför midsommar.

Hon funderar över hur barnen ska komma upp.

РVilken tid brukar du g̴ upp i vanliga fall? fr̴gar jag henne.

– 6:20, svarar hon.

Jamen, då är ju saken klar. Tills det klockslaget har jag redan lämnat av henne hemma hos familjen igen. Varken make eller barn kommer ens ha märkt att hon varit borta! Tänk vad praktiskt och bra det är med morgonpass! Och jag är övertygad om att hon kommer att tycka om det!

Nu gäller det bara för mig att jag kan springa ordentligt igen. Det vore ju lite
jobbigt för oss bägge om jag dyker upp på cykel och låtsas som att det regnar..